• banner2
  • banner3
  • bannerclinics
  • bannerclinics1
  • header99

Backdraft Bike Clinics

maurice in aktieBackdraft Bike Clinics, ontstaan uit passie voor het mountainbiken.
Onze passie voor mountainbiken willen wij door onze mountainbike-clinics overbrengen aan de deelnemrs van onze clinics. Door heel Nederland kunnen wij mountainbike-clinics verzorgen op verschillende niveaus. Belangrijk voor ons is het plezier en uitdaging van het mountainbiken en het buiten actief bezig zijn op een veilige en ontspannen manier.

maurice heijen snapshotIn maart 2013 is Maurice Heijnen gestart met zijn bedrijf Backdraft Bike Clinics, na het behalen van zijn officiele NTFU diploma MTB 2 instructeur.
Na 25 jaar wedstrijden in binnen en buitenland te hebben gereden was het nu tijd om de ervaring en de beleving van de sport over te brengen aan enthousiaste fietsers op een veilige en verantwoorde manier.

Naast het geven van mountainbikeclinics is Maurice werkzaam bij Merida Bikes in Apeldoorn. Iedere maandag verzorgt hij alle testrides voor Merida dealers en consumenten in het MEC (Merida Experience Centre). Aan kennis en ervaring ontbreekt het zeker niet. Daarnaast is er door Maurice veel ervaring opgedaan tijdens diverse groeps-reizen o.a. in Zuid-Afrika, Oostenrijk en Spanje.

Bij Backdraft Bike Clinics maken we gebruik van verschillende locaties in Nederland voor het volgen van een clinic.Daarnaast hebben we een aantal vaste locaties; Oirschot, Nuenen, Schweiberg (Zuid-Limburg), Schoorl.
In de regio Zuid-Oost Brabant hebben we diverse parkoersen/routes uitgezet. Deze routes zijn aangepast aan het niveau van de groep rijders, vlak terrein voor de beginnersles en startende groepen. Heuvels, beklimmingen, afdalingen en single tracks voor de gevorderde rijders. Zo passeren we tijdens een van de clinics het hoogste punt van Brabant diverse malen.

Backdraft Bike Clinics werkt uitsluitend met gediplomeerde NTFU instructeurs. Kwaliteit en veiligheid verzekerd.